Extra steun voor klimaatstraten in Asse

Het Asses klimaatproject ‘Straat met het beste klimaat‚Äô is door de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en Ecolife geselecteerd als een van de vijf innovatieve klimaatprojecten in Vlaams-Brabant die speciale begeleiding krijgen.

In ‘Straat met het beste klimaat’ worden wijkcomit√©s en verenigingen uitgenodigd en ondersteund om milieuvriendelijke initiatieven te organiseren. De wijk met de meeste inspanningen krijgt als prijs een klimaatneutraal buurtfeest.

Andere projecten die in Vlaams-Brabant werden geselecteerd zijn de auto- en fietsdeelgroep van Herent, Diest is om op te eten, renovatie aan huis (Liedekerke) en het gezamenlijke Klimaatplatform van Beersel, Halle, Gooik, Dilbeek en Sint-Pieters-Leeuw.

Het gemeentebestuur van Asse organiseert op dinsdag 15 maart zijn derde Klimaatraad waarop ook de wijkcomités zijn uitgenodigd. Dit keer ligt de focus acties rond gebouwen (thermoscans, samenaankoop isolatie, renovaties), duurzame mobiliteit (Blue Bike, autodelen, speelstraten), duurzame consumptie (composteren, boerenmarkt, repaircafé) en natuurbehoud (straatvergroening, pesticidenvrij onderhoud).

De vergadering is open voor iedereen en heeft plaats om 19.30 uur op de zolder van het Oud Gasthuis op het Gemeenteplein.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk