Betere schuilhuisjes aan station Erembodegem

De perrons en de schuilhuisjes van het station van Erembodegem worden vernieuwd. De NMBS onderhandelt daarover met Infrabel.

“Een goede zaak”, menen schepen van Mobiliteit Dylan Casaer (SD&P) en gemeenteraadslid Geert Verdoodt (SD&P) uit Erembodegem. “Na de sluiting van de loketten moesten de reizigers aan comfort inboeten, nu zullen ze opnieuw met een beter gevoel op de trein wachten.”

De werken voor de vernieuwing van de perrons en de schuilhuisjes zullen worden gecombineerd met de al eerder geplande afbraakwerken van het stationsgebouw.

“In de zone waar nu het gebouw staat, komt ruimte voor nieuwe zitbanken die zullen worden overdekt afgeschermd door windschermen. De fietsenstalling wordt uitgebreid en op de parking komen er zes plaatsen bij”, zegt schepen Casaer. “Daarnaast kregen we, op uitdrukkelijke vraag van de stad, nu van de NMBS te horen dat ook de perrons en de schuilhuisjes worden aangepakt.”

Raadslid Geert Verdoodt (SD&P) ijvert al jaren voor de opwaardering van het station van Erembodegem: “In Erembodegem nemen heel veel pendelaars en scholieren de trein. Ook zij hebben recht op een goede dienstverlening. De plannen zorgen alvast voor meer comfort en dat kunnen we alleen maar toejuichen”, zegt hij.