Verkrachter is vermoedelijk Aalstenaar (+ video)

Tijdens carnaval Aalst werd een meisje verkracht. De politie is op de zoek naar de dader, vermoedelijk een Aalstenaar die verkleed was als politieagent.

De oproep naar getuigen werd gisteren gelanceerd in het VTM programma Farouk. Opmerkelijk is wel dat de feiten tot nu werden stilgehouden. Ook in het overzicht van de politie dat na carnaval wordt vrijgegeven is er geen melding van een verkrachting.

Hierbij het persbericht dat nu werd verspreid:

Op maandag 16 februari 2015 is een studente samen met vriendinnen afgezakt naar Aalst om carnaval te vieren. Het meisje is niet van Aalst en kent haar weg niet in de stad. Dinsdagochtend 17 februari 2015 verloor ze haar vrienden uit het oog. Ze doolde een tijdje alleen rond op het Vredeplein tot een jonge man haar aansprak. Hij was heel vriendelijk vlot. Hij stelde voor om haar naar het station te brengen. Tijdens het traject dat ze samen aflegden vond de jonge man dat het meisje iets terug moest doen omdat hij haar naar het station bracht. Het meisje weigerde. Omstreeks 04.20 uur trok de jonge man het slachtoffer de van Geemstraat in en verkrachtte haar.

Vermoedelijk heeft de verdachte haar nog naar het station van Aalst gebracht waar ze werden gefilmd door de bewakingscamera’s. Het meisje was compleet in shock en herinnert zich nog weinig van wat er na de feiten is gebeurd.

De man liep samen met het slachtoffer de trappen van het station op, hij heeft zijn linkerarm om haar schouder geslagen. De man is blank en spreekt Nederlands met vermoedelijk Aalsters accent. Hij is 20 à 25 jaar oud en was niet al te groot zo’n 1m60-1m75, hij was slank gebouwd en geschoren.

Hij was verkleed als een soort politieman, een donkere jas, een donkere broek met zakken langs de zijkanten. Op de rugzijde van de jas stond het woord “poliesje” dit is Aalsters voor politie. Zijn gezicht is bedekt met een zwarte sjaal en hij droeg een pet of muts met op de voorzijde een badge. Hij had die avond ook een bleke draagtas bij zich dat in twee compartimenten is verdeeld. De tas hing dwars over zijn lichaam met de riem over de rechterschouder

Aan alle carnavalsvierders wordt gevraagd of zij kunnen helpen bij de identificatie van deze man. Ook als ze man zichzelf herkent vragen de onderzoekers dat hij zich meldt.

Update 17u: Vermoedelijke dader geeft zich aan

Het lijkt er op dat de gezochte jongeman in verband met de verkrachtingszaak zichzelf heeft aangegeven. De politie bevestigt nog niets. In ieder geval was hij ‘herkenbaar’ verkleed’ en zal hij ongetwijfeld herkend geweest zijn. Het hangt er nu vanaf wat de ware toedracht is in deze zaak. Dat zal later blijken.