Inbreker Krëfel Vilvoorde gevat, tweede dader gevlucht

In de winkel van Krëfel in Vilvoorde werd afgelopen nacht een inbraak gepleegd. Eén dader werd aangehouden, een tweede kon vluchten.

Omstreeks 1.28 ur werd het raam van de winkel ingeslagen met een metalen paaltje, dat in de buurt werd teruggevonden. Er werd elektronica gestolen.

Het alarm van de winkel ging af, waarop de politie ter plaatse ging en een verdachte opmerkte aan de overkant van de straat. Hij liep weg, maar werd iets verderop aangetroffen in de berm.

Het ging om een Roemeense man van 26 jaar zonder gekend adres in België. Hij had 2 nieuwe GSM’s, die nog in de hoesjes zaten, op zich. In de berm waar hij zich schuil hield, lag nog een derde GSM, ook in de verpakking.

Vermoedelijk waren er meerdere daders betrokken bij de inbraak, gezien er in de stock van Krëfel nog 7 tablets en 1 GSM ontbraken. Politie en parket vermoeden dus dat de tweede, nog onbekende dader, met deze zaken aan de haal is gegaan.

De onderzoeksrechter werd gevorderd met het oog op aanhouding van de eerste verdachte, die de feiten heeft bekend. Verdachte gaf in zijn verhoor bij de politie toe dat er inderdaad een tweede dader betrokken was bij de feiten, maar deze kon nog niet geïdentificeerd worden.