Midzomer Wambeek vzw schenkt 5.000 euro aan goede doelen

Onlangs maakte Midzomer Wambeek vzw bekend hoeveel geld ze konden doneren aan goede doelen na de 29ste editie van hun driedaagse Midzomer Wambeek. Het gaat om 5.250 euro dat nu verdeeld werd onder vier lokale goede doelen. Samana Wambeek mocht een cheque van 1.500 euro in ontvangst nemen om de hulp aan thuiswonende hulpbehoevenden te ondersteunen. De Lennikse VZW Zonnestraal kreeg ook een cheque van 1.500 euro, zij zullen hiermee de creatie van een nieuwe snoezelruimte voor hun bewoners ondersteunen. Het derde en laatste goede doel voor dit jaar was VZW Ternat Dopt Mee. Door het verzamelen en verwerken van plastic dopjes ondersteunt deze vzw de opleiding van blinde geleide honden. Als je weet dat de opleiding van een hond 30.000 euro kost, dan is 1.500 euro een welgekomen steun in de rug.

“Maar Midzomer zou Midzomer niet zijn als het daarbij zou stoppen”, klinkt het nog bij de organisatie. “Deze zomer werden we allemaal getroffen door het nieuws dat de kinderboerderij van MPC Sint Franciscus afgebrand was. Tijdens de laatste weekends van zomerbar De Wei hebben wij een collectebus aan de bar geplaatst. Jullie hebben allemaal jullie hart laten spreken want na amper drie weekends zat er al 246 euro in de bus. Dat bedrag hebben wij verdriedubbeld en zo mochten wij ook aan MPC Sint-Franciscus een cheque van 750 euro overhandigen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland