Jeugdraad zamelt speelgoed in voor kwetsbare gezinnen

De jeugdraad van Ternat zamelt samen met het OCMW speelgoed in om met kerst uit te delen aan kwetsbare gezinnen.

“Het eindejaar is een periode waarin families en vrienden samen komen om het gezellig te maken, maar dat is niet voor iedereen even evident”, zegt jeugdraadvoorzitster Ines Swaelens. “Ook in Ternat wonen er kwetsbare gezinnen die we graag in deze periode een extra duwtje in de rug geven.”

Vanuit de jeugdraad kwam het idee om speelgoed in te zamelen voor kinderen die in een arm gezin opgroeien. “Vooral voor jonge kinderen lijkt het ons niet gemakkelijk om de enige tussen de vriendjes te zijn die geen cadeautjes krijgt”, zegt Yasmine Verhofstadt, lid van de werkgroep binnen de jeugdraad. “We lanceren daarom een oproep om speelgoed binnen te brengen via twee inzamelpunten. We zijn op zoek naar bruikbaar speelgoed dat nog als cadeau kan dienen. Het ingezamelde speelgoed bezorgen we aan het OCMW. Zij kunnen hiermee heel wat gezinnen blij maken. We zorgen trouwens ook voor leuk inpakpapier zodat de ouders het cadeau voor hun kinderen zelf kunnen inpakken”, vult Ines Swaelens aan.

De Ternatse schepen van jeugd Rutger Belsack (LVB) juicht het project toe. “Door de handen in elkaar te slaan zullen er met de hulp van elke Ternattenaar bij veel kinderen lichtjes in de ogen fonkelen.”

Iedereen tot en met 9 december speelgoed binnenbrengen bij CC De Ploter of in de bibliotheek tijdens de openingsuren.

 

 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland