Midzomer Wambeek lokt massa volk

De 24ste editie van Midzomer Wambeek was een enorm succes. Vrijdagavond lokte Boef meer dan 3.000 bezoekers. Strapatzen was een zomers hoogtepunt.

Het was al weer even geleden dat de Schuimparty in Wambeek op vrijdagavond veel volk lokte. De voorbije jaren daalde het bezoekersaantal fors, met vorig jaar nog maar 1.800 feestvierders in de grote tent. Maar dat was dit jaar wel anders: meer dan 3.000 mensen wilden het optreden van de Nederlandse rapper Boef meepikken. De tent zat goed vol, maar er waren geen noemenswaardige incidenten.

Zaterdagavond kwam er nog eens zo’n 2.500 man opdagen voor de optredens van BelgianQuoBand, Get Ready en De Romeo’s. Zondag startte met het mosselrestaurant, maar in de namiddag kwam er heel wat volk naar Wambeek afgezakt voor Strapatzen. Dat was dankzij het zomerse weer alweer een groot succes. Bij sommige straatartiesten was het drummen om iets te kunnen zien.

MidzomerWambeek-1

De organisatoren van Midzomer Wambeek blikken tevreden terug op het evenement. “Boef was een schot in de roos en ook de Romeo’s sloegen aan. En Strapatzen is elk jaar opnieuw een gezellig evenement in ons mooie Wambeek”, aldus Midzomervoorzitter Jan Raspoet.