Afscheid van Pater Karel

Zoals eerder reeds aangekondigd verlaat Pater Karel Stautemas de pastorale zone De Bron. In de maand september hebben de gelovigen van de parochies van Bollebeek, Mollem en Merchtem de gelegenheid om een afscheidsviering bij te wonen.

In de kerk van Bollebeek is dat op 3 september om 9 uur. In Mollem op 10 september op hetzelfde uur en in Merchtem op 17 september om 10.30 uur.

Pater Karel heeft 16 jaar lang gediend als parochieherder in de pastorale zone. Nu dienen zich nieuwe levenstaken aan: Zijn taak in de abdij van Grimbergen neemt steeds meer tijd in beslag, verklaarde hij zijn beslissing.

‚ÄúVanaf 1 januari dient er zich een opportuniteit aan voor pastoraal werk in de gevangenis en dat was, zelfs al bij mijn priesterwijding in 1993, iets wat ik graag wou doen. Ik had er toen niet de rijpheid voor die ik nu wel meen te hebben‚ÄĚ.

Pater Karel wordt opgevolgd door Koen Verheire (42).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk