Dieven en vandalen viseren chiro Eversheim

 

Chiro Eversheim uit Meise wordt al enkele weken geteisterd door diefstallen en vandalisme. Nadat eerder al geld werd gestolen en lokalen overhoop gehaald, had de chiro zaterdag weer prijs. Onbekenden gooiden hun ruiten in.

“Het begon in juli. Toen drong iemand onze lokalen binnen en stal al het geld uit onze kassa. Een som van maar liefst 800 euro, geld dat we goed hadden kunnen gebruiken op ons kamp”, zucht hoofdleider Nils Sannen. Al vier jaar is hij leider en al vaker werd er weleens gesluikstort in hun leidingslokalen, maar nog nooit zo erg als nu. “Toen we terugkeerden van ons kamp, bleken vandalen weer aan het werk geweest. Deze keer hadden ze een brandblusser leeggespoten en onze kassa’s overhoop gegooid. Er zat gelukkig niet meer veel van waarde in.” De chiro trok naar de politie, die de zaak onderzoekt. Maar van verdachten is momenteel geen sprake. En wanneer Nils zondagochtend op de chiro toekomt, treft hij wederom vernieling en gebroken glas aan. “Deze keer is een ruit gesneuveld.” De chiro is het meer dan moe en vraagt voorbijgangers een oogje in het zeil te houden. “Zelf proberen we ‘s avonds een kijkje te gaan nemen, maar een permanente wachtpost opstellen, is onmogelijk. De meesten hebben herexamens. Dat dit erbij moet komen, is jammer.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise