Duizend cannabisplanten gevonden in gesloten café (+ video)

In het gesloten café Ambiorix in de Meersstraat in Sint-Katherina-Lombeek heeft de politie vrijdagnamiddag ongeveer duizend cannabisplanten in beslag genomen.

Het gaat om een erg professionele cannabisplantage. De plantage bevond zich op de eerste verdieping en de zolder.

Buren hadden de voorbije dagen hun beklag gemaakt over geurhinder, maar het vermoeden bestaat dat de politie de plantage al langer in de mot had en schaduwde. Het parket van Halle-Vilvoorde en de lokale politie Tarl wilden vanavond nog geen details geven over de operatie. Het is ook niet duidelijk of er in de zaak al arrestaties zijn gebeurd.

Volgens de omwonenden was er sinds begin dit jaar in het café een nieuwe uitbater, blijkbaar van Albanese origine, maar die sloot de zaak al na amper drie dagen. Er hing toen een briefje aan de deur dat het café gesloten was voor verbouwingen. Tegen buren had hij gezegd dat hij isolatiewerken ging uitvoeren om er een karaokebar van te maken.

Intussen is duidelijk dat de isolatiewerken een ander doel dienden.

De Civiele Bescherming van Liedekerke werd opgeroepen om de planten op te laden voor vernietiging. Ze waren uren aan het werk en hadden liefst twee containers nodig. Bij het openen van de ramen hing er ook meteen een zeer zware cannabisgeur over de hele straat.

Café Ambiorix heette tot voor enkele jaren café Den Hoek, maar het café stond al een hele tijd leeg. Vorig jaar heropende de zaak als café Ambiorix, maar ook dat verhaal was na zes maanden afgelopen.

Het is op enkele jaren tijd de derde grote cannabisplantage die in Ternat wordt opgerold.