Derde Cultuurprijs van Ternat voor Toneel Tijl

De driejaarlijkse cultuurprijs van Ternat werd vrijdagavond uitgereikt aan Toneel Tijl Ternat. De prijs is een initiatief van de gemeente Ternat en de gemeentelijke cultuurraad.

Aan de prijs is een bedrag van 1.250 euro verbonden. De Cultuurprijs is een beloning en een stimulans voor een persoon of een vereniging die een bijzondere meerwaarde betekent voor het brede culturele leven in Ternat.

“Toneel Tijl heeft amateurtheater diep ingebed in de lokale gemeenschap en opteert sinds jaar en dag consequent naar kwaliteit. Ze gaan uit van eigen kracht, talent en creativiteit en durven grenzen overschrijden”, zegt Kathleen Platteau (LVB), schepen van Cultuur.

Voor de twee andere genomineerden, de internationaal gewaardeerde Ternatse filatelist André Piquer en Davidsfonds Wambeek, ligt een fotoreportage te wachten bij Kurt Van Strijthem (De Fotograaf) in de Statiestraat.

De Cultuurprijs van Ternat ging eerder al eens naar volksauteur Frans Du Mong (2012) en Rock Ternat (2009).