De Gilde Asse genomineerd voor de Vlaamse cultuurprijzen (Ultimas)

in volle voorbereiding voor ‘Violin in Harmony’ ontving harmonie De Gilde uit Asse een opsteker van formaat: De Gilde werd immers genomineerd voor de publieksprijs van de Ultimas – de Vlaamse Cultuurprijzen die jaarlijks worden uitgereikt – voor het concertproject ‘Videogames in Harmony‘ (2023). 

De Cultuurprijzen zijn kwaliteitslabels waarmee de overheid blijk wil geven van erkenning voor het culturele belang van het werk van de genomineerden en laureaten. Bovendien zijn het stimuli voor de verschillende cultuurdisciplines en verhogen ze het culturele bewustzijn.

De Gilde schuwt het experiment niet, vernieuwing zit de muziekvereniging haast in de genen. Deze nominatie is voor De Gilde dan ook meer dan hartverwarmend en een bekroning voor het voortdurende ‘out of the box’ denken om de hafabra-sector in een positief en vernieuwend daglicht te plaatsen. 

Voor De Gilde is dit de tweede nominatie voor de Cultuurprijzen; in 2009 greep de vereniging nipt naast de hoofdprijs met het onvolprezen ‘Circus in Harmony’, de onvergetelijke samenwerking met het Wiener Circus.

Stemmen kan via de website: 

https://www.ultimas.be/nl/publieksprijs/stem

___

‘Violin in Harmony’ met Emile Verstraeten

En inmiddels staat het volgende ‘in Harmony’-project reeds voor de deur. Tijdens de 18de editie van deze succesvolle concertformule deelt De Gilde het podium met Emile Verstraeten. Topviolist, multi-instrumentalist en ‘Ideale Man’ (bij Bart Peeters).

Het programma wordt even verrassend als veelzijdig. Met één zekerheid: het dak van CC Asse gaat eraf!

Wie doet mee?
De muzikanten van harmonie De Gilde onder leiding van Jan De Maeseneer en De Gildejeugd onder leiding van Johan De Sadeleer krijgen het gezelschap van Emile Verstraeten.

Emile Verstraeten
Met een rijke muzikale achtergrond en een breed scala aan invloeden brengt Emile Verstraeten een frisse kijk op de wereld van de vioolmuziek. Het mengen van verschillende genres en stijlen resulteert in een boeiende en bijzonder verrassende muzikale ervaring.
Emile is alomgeprezen in de muziekwereld: naast zijn rol als “Ideale Man” bij Bart Peeters, maakt hij ook deel uit van de band ‘Liefde voor muziek’ (VTM) en ‘Ik vraag het aan’ (VRT 1). En nu op het podium met De Gilde. Bereid je voor op een feestje!

Praktisch
Violin in Harmony’ heeft plaats op zaterdag 4 en zondag 5 mei 2024 in CC Asse, Huinegem 2-4, Asse.
Tickets via: www.ccasse.be/degilde

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk