Dubbele derbywinst voor Cristal Boys op De Sjoeters

Derbytime aan de Steenweg op Vilvoorde voor VK De Sjoeters. De buren van Cristal Boys kwamen op bezoek voor een dubbele confrontatie. Dat de bezoekers de eerste match zouden winnen lag nog enigszins binnen de verwachtingen, maar dat ook de tweede confrontatie in het voordeel van de Merchtemnaren uitdraaide was toch wel een verrassing.

Het eerste duel ging tussen De Sjoeters B en Cristal B. De bezoekers zaten al meteen op rozen doordat goaltjesdief Nicolas Robberechts al in de openingsminuten scoorde. Koploper Cristal leidt in 3de B met een straatlengte voorsprong en kan de titel al ruiken. De partij verliep echter gelijkopgaand en pas nadat Dirk De Vleminck van ver raak knalde was de zestiende zege voor de groen-witten een feit. De Sjoeters B staan zesde in de stand.

Daarna was het de beurt aan de jonge Sjoetersgarde. Dat jeugdig geheel bekleedt de koppositie in de 2de afdeling A met een boni van zes punten op Simca Boys. Deze laatste ploeg kreeg een bolwassing in eigen huis en dus konden de Opwijkenaren een zaakje doen door Cristal af te houden. Sander De Proost opende de score voor de gasten. Tim Willocx stelde nog voor de pauze gelijk. Het spel golfde op en af in een degelijke pot voetbal. Aron Van der Mynsbrugge bezorgde de geel-zwarten een koude douche door 1-2 te scoren. De thuisploeg belegerde vervolgens het doel van Cristal maar daar ontpopte keeper Ian Carton zich met enkele knappe reddingen tot matchwinnaar.

De Sjoeters Young Boys behouden in de stand hun voorsprong van zes punten op de tweede. Cristal Boys A staat vijfde. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk