Verdachte ongeval met vluchtmisdrijf vrij onder voorwaarden (+ video)

De onderzoeksrechter heeft maandagmiddag de 20-jarige jongen uit Ternat vrijgelaten die verantwoordelijk wordt geacht voor het ongeval zondagmorgen in de Meersstraat in de deelgemeente Sint-Katherina-Lombeek waarbij twee jongens van het voetpad werden gemaaid.

Hij wordt beschuldigd van onopzettelijke slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf. Het parket Halle-Vilvoorde vroeg zijn aanhouding, maar de onderzoeksrechter liet hem gaan, weliswaar onder voorwaarden.

De jongeman gaf zijn betrokkenheid gedeeltelijk toe. Hij werd zondagnamiddag thuis opgepakt voor verhoor nadat de politie zijn beschadigde voertuig, een Seat Leon, had teruggevonden op een openbare parking in Affligem.

Een deel van de dakspoiler was eerder teruggevonden op de plaats van het ongeval en het merk kwam overeen met de getuigenis van een van de slachtoffers.

De door het parket Halle-Vilvoorde aangestelde deskundige stelt dat het voertuig met zekerheid aan de feiten moet worden gelinkt. Hij stel ook dat de bestuurder een ‘onaangepaste snelheid’ reed.

Volgens de verklaring van de dader was hij de avond voor de feiten uitgegaan en had hij teveel gedronken.

Zijn vrienden hadden hem thuis afgezet maar om de één of andere reden nam hij opnieuw de wagen waarna hij het ongeval veroorzaakte. Hij herinnert zich echter niet ‘iets of iemand te hebben aangereden’.

Toen hij werd opgepakt legde hij een positieve ademtest af.