Parkeerplannen Wolvertem krijgen vorm

De provincie Vlaams-Brabant keurde het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Sancta Maria’ van Meise goed. Met dit plan worden de gemeenschapsvoorzieningen, waaronder de parkeerruimte, in het centrum van Wolvertem bepaald.

Het ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Sancta Maria’ van de gemeente Meise is een onderdeel van het strategisch project ‘Stationsstraat-Kleine Klepperstraat in Wolvertem. Hiermee wil men de toekomstmogelijkheden voor de dienstenzone en bebouwing in de buurt van het Administratief Centrum veiligstellen.

De zone krijgt een herbestemming van een overwegend agrarisch gebied naar een zone voor gemeenschapsvoorziening.

De gemeente Meise heeft ervoor gezorgd dat een deel van de parkeerbehoefte in het dorpscentrum opgevangen kan worden in de groenzone die in het ‘strategisch project Stationsstraat-Kleine Klepperstraat’ als een belangrijke schakel werd gezien tussen het centrum en het achterliggende bufferlandschap.

‘We gaan ervan uit dat de gemeente Meise de nodige garantie zal geven voor de inpassing van deze parkeerplaatsen in de groenzone. We vinden het ook nodig dat er een langetermijnsvisie wordt uitgewerkt voor de parkeerbehoeften in het dorpscentrum’, zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde ruimtelijke ordening.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise