Resultaten grote exit-actie tegen woninginbraken

De federale en lokale politie hielden in de nacht van vrijdag 31 oktober op zaterdag 1 november een exit-actie tegen woninginbraken en rondtrekkende dadergroepen in het arrondissement Halle-Vilvoorde.

Ter hoogte van de voormalige renbaan van Groenendaal op de R0 richting Brussel werd het verkeer vanaf 22.30 uur afgeleid naar een parking voor een grondige controle.

Naast dit grote dispositief in Groenendaal waren er ook nog kleinere dispositieven in de omgeving van de luchthaven Zaventem (Luchtvaartpolitie Zaventem), in de politieassociatie centrum ( PZ Dilbeek, PZ Tarl en PZ Amow) en in de politiezones Vima, Kastze en Zaventem. 

 Er werden in totaal 628 voertuigen en 510 personen grondig gecontroleerd.  Er werden 10 geseinde personen aangetroffen. Vier personen werden opgepakt. 10 voertuigen werden in beslag genomen wegens niet verzekerd. 10 bestuurders bleken onder invloed van alcohol te rijden; 5 bestuurders werden geverbaliseerd omwille van rijden onder invloed van drugs en er werden 3 bestuurders gecontroleerd die reden zonder rijbewijs.

De politie Amow, Tarl en Dilbeek controleerden op verschillende plaatsen op hun grondgebied samen 231 voertuigen en 217 personen.

Er werden drie personen aangetroffen die als geseind stonden. Twee personen werden gerechtelijk aangehouden voor diefstal (in het containerpark van Affligem) en er was één bestuurlijke aanhouding voor dronkenschap. Drie onverzekerde voertuigen werden getakeld. 

Topartikels bij Goeiedag.be