Grasplein wijk Cantillon krijgt meer leven

Bewoners van de wijk Cantillon in Ternat zaten zondag rond de tafel om ideeën uit te wisselen over de herinrichting van een groot plein in hun wijk. Dat gebeurde samen met de Ternatse milieudienst en Regionaal Landschap.

Het grote grasplein in de wijk Cantillon ligt al jaren braak en er worden ook geen activiteiten gehouden.

De onmiddellijke buren werden uitgenodigd om hun mening en hun visie te geven over het plein.

‘Deze openbare ruimte zal worden ingericht met als hoofdzaak ‘respect voor de natuur’, zegt milieuambtenaar Jurgen Thiebaut.

‘Het wordt een soort rustpark waarin zowel de kinderen als de ouderen zich kunnen terugvinden. Er zal veel groen worden aangeplant en er komen zitbanken en natuurlijke speelelementen, plus een bloemenweide met insectenhotel. Dit allemaal door de inbreng en op vraag van de buurtbewoners zelf. De buurtbewoners waren in elk geval blij dat ze inspraak hadden bij de plannen van deze openbare ruimte.’

Regionaal Landschap en de milieudienst werken nu de plannen verder uit.

De bedoeling is dat de aanplanting en de opening van het park eind maart 2014 plaatsvindt.

Er wordt ook nog een naam gezocht voor het plein.