Inbrekers erg actief in Ternat en Roosdaal

Ternat en Roosdaal werden de voorbije dagen met een waslijst inbraken en inbraakpogingen geconfronteerd.

De politie Tarl noteerde donderdag twee feiten in Sint-Katherina-Lombeek (Nieuwbaan en Kerkstraat), twee in Strijtem (Nederheilbeekweg en Rombautstraat) en nog een in de Kattestraat in Wambeek.

Telkens werd ingebroken via een raam. Op drie plaatsen werden juwelen gestolen, op een vierde plek werd een boekentas meegenomen. In de Kerkstraat werden de inbrekers betrapt door een bewoner en vluchtten ze zonder buit.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was er een inbraakpoging via een keukenraam in de Daalbeekstraat in Roosdaal.

Zondagnamiddag werden mislukte inbraakpogingen vastgesteld in het Kapelleveld in Sint-Katherina-Lombeek en opnieuw in de Rombautstraat in Strijtem. Ook in de Spiegelstraat in Wambeek probeerden gaatjesboorders in te breken, maar dat lukte niet.

Meer succes hadden dieven in de Abeelstraat in het Roosdaalse gehucht Kattem. Ze drongen zaterdagnacht of zondag binnen via een klein raampje in de garage. Er zijn juwelen, hifi-apparatuur en een pc verdwenen.

Er werd tot slot ook ingebroken in een woning in de Kerkweg in Ternat. De buit is nog niet gekend.