Ternat maakt werk van speelruimte

Tijdens de week van het bos hield Ternat een enquête bij alle zesdeklassers. De jeugddienst en de jeugdraad trokken in alle lagere scholen van klas tot klas om een kijk te krijgen op de favoriete speelplekken van de Ternatse 11-jarigen. In de top 3 staan: de tuin, de straat en het bos.

De Ternatse jeugd speelt dus graag buiten en bij voorkeur in de nabije omgeving.

Bij de vraag ‘Welk soort speelplek mis je in onze gemeente’ kwamen drie suggesties het vaakst voor: een skatepark, een bos en een klimparcours.

De Ternatse kinderen spelen graag in het bos en bouwen er graag een kamp. Bij de redenen waarom spelen in een bos leuk is, scoorden ‘avontuurlijk’, ‘veel plaats’ en ‘ik kom er tot rust’ het hoogst.

Werkgroep speelruimte

Ternat richtte een werkgroep ‘Speelruimte’ op, met afgevaardigden van de jeugdraad en de drie afdelingen van de Gezinsbond (Sint-Katherina-Lombeek, Ternat en Wambeek) en enkele geïnteresseerde inwoners van Ternat.

De jeugd- & sportdienst en de milieudienst en dienst mobiliteit ondersteunen deze werkgroep.

Samen werken zij enkele projecten uit, die van start gaan in het voorjaar van 2014.

Het gaat om de aanplanting van een speelbos van bijna een hectare en over de inrichting van een skate- en bmxplein, dat ook voor steppers veel uitdagingen heeft.

Verder maakt de werkgroep een planning voor veilige en toegankelijke speel- en ontmoetingsplaatsen in de gemeente. Daarbij wordt rekening gehouden met de noden van de gezinnen met kinderen, veilige wegen naar de speelplekken en plaatsen waar veel mensen voorbij komen.

Vragen of suggesties over de speelplannen van Ternat via de jeugddienst: 02-454.57.86 of jeugddienst@ternat.be

enquete speelruimte ternat 2Foto: de 6e klassers van De Kiem Wambeek overhandigen hun ingevulde enquête aan schepen voor Jeugd Kathleen Platteau