Gotye Renquin (Sint-Donatus) is de nieuwe kinderburgemeester

Dinsdagavond 24 oktober werd de nieuwe Merchtemse kindergemeenteraad verkozen uit leerlingen van de vijf Merchtemse scholen. Een onschuldige hand mocht de hoed in om de nieuwe jonge burgemeester aan te duiden en dat werd Gotye Renquin van Sint-Donatus. In die hoed zaten alle schepenen.

Voor de vijfde keer in deze legislatuur werd een kindergemeenteraad gekozen en Gotye is tevens de twintigste kinderburgemeester. Opvallende vaststelling, en dit in schril contrast met de gewone gemeenteraad die nog amper publieke belangstelling geniet, was dat alle stoelen in de zaal nu bezet waren.

Volgende leerlingen maken vanaf nu deel uit van de kindergemeenteraad.

  • Ter Dreef: Emilie Schaap (schepen), Lisa Vandenberghen, Kobe Van Riet, Thor Cools
  • Sint Donatus: Gotye Renquin (burgemeester), Mauro Troch, Keïdy Escarfuller Holquin, Eliott Franckaert
  • De Plataan: Yaaqoub Anzaoui (schepen), Sue Van Lier, Melik Imeri, Raf Van Zeebroeck
  • Ten Bos: Adam El Merrouni (schepen), Emmy Cicchini, Fien Joostens, Lenke Hervent
  • Rinkeling: Lionel Lerouge (schepen), Nora Gruyaert, Julia Van Houtte, Zoë Anne

Alle nieuwe raadsleden legden de eed af in de handen van de kinderburgemeester. De “grote schepenen en burgemeester” zagen dat het goed was en schepen van Jeugd Toon Luypaert (CD&V-Plus) onderstreepte nog maar eens het belang van een kindergemeenteraad.

“Kinderen kijken met een andere blik tegen gebeurtenissen en alles wat er rond hen gebeurt aan. Dat levert soms verrassende resultaten op. Die input van de kinderen is belangrijk.” En na de eedaflegging diende er naast het drankje plaats gemaakt voor een lange fotosessie, want welke ouder of grootouder wil dit moment niet vastleggen! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk