Valse dakwerkers zijn opgepakt

De politie van Halle heeft gisteren de twee valse dakwerkers gearresteerd die de regio al een tijdje onveilig maken, zo meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Sinds enkele maanden waren er in de regio Zennevallei (Sint-Pieters-Leeuw, Beersel, Halle) verschillende meldingen geweest van oplichting of diefstal door “valse dakwerkers”. Daarbij boden mannen zich aan bij oudere mensen, onder het voorwendsel dat er dringend werken aan hun dak moeten uitgevoerd worden. Men vroeg hiervoor veel geld dat altijd cash moest betaald worden.

Achteraf stelde men dan vast dat de werken slecht zijn uitgevoerd, of dat de dakwerkers vertrokken zonder het werk af te maken terwijl ze al betaald waren, of dat er geld en juwelen uit de woning verdwenen waren.

Gisteren spraken twee mannen weer een oudere dame aan in Halle. Ze zeiden dat ze schade had aan haar dak en dat zij dit konden herstellen. Ze verwittigde meteen de politie, die de beide mannen kon arresteren. Het gaat om twee mannen uit Frankrijk, 35 en 36 jaar oud. Beide personen en hun bestelwagen vertonen enige gelijkenissen met eerdere meldingen.

Het parket Halle-Vilvoorde vorderde een onderzoeksrechter voor “poging tot oplichting, en vereniging van misdadigers met het oog op het plegen van oplichting, ten nadele van kwetsbare personen”. De onderzoeksrechter heeft beide mannen onder aanhoudingsbevel geplaatst. Verder onderzoek moet uitwijzen of zij ook voor een aantal van de eerdere feiten in aanmerking komen.