Verzet tegen armoede

In Ninove leeft ongeveer 10% van de bevolking in armoede. De stad strijdt mee tegen armoede en organiseert daarom in samenwerking met Teledienst, het OCMW, Lejo vzw, Kind en Gezin, Vrij CLB Ninove, RWO-ARA en CAW Zuid-Oost Vlaanderen enkele activiteiten die in het teken staan van armoede. Wie zijn/haar steentje wil bijdragen en mee de strijd wil aanknopen tegen armoede, hangt op 17 oktober een geknoopt laken op een zichtbare plaats.

  • Zaterdag 15 oktober: Groots gratis soepcafĂ©. Iedereen is welkom tussen 12 uur en 13.30 uur in de kantine van de brandweerkazerne (DĂ©sirĂ© De Bodtkaai 3, Ninove, tweede verdieping). Geniet gratis van een heerlijke tas verse soep met brood en kom in contact met nieuwe mensen.
  • Zaterdag 15 oktober: Bewustmakende wandeling in Ninove. Na het soepcafĂ© start om 13.30 uur een wandeling aan de brandweerkazerne, einde voorzien rond 15 uur. Er wordt halt gehouden op een aantal plaatsen in het centrum van Ninove en stilgestaan bij de sociale grondrechten van alle burgers.
  • Zondag 16 oktober: Op stap naar de Abattoir in Brussel. Bezoek aan de grootste wekelijkse markt van BelgiĂ«. Deze uitstap is gericht naar mensen met beperkte middelen.
Topartikels editie Ninove-Dender