Politie Leeuw en Beersel pakt verdachten van brandstichtingen (update)

De politiezones Sint-Pieters-Leeuw en Beersel hebben afgelopen nacht vier personen gearresteerd die verdacht worden van een reeks brandstichtingen. Ze stonden op het punt een voertuig in brand te steken in Sint-Pieters-Leeuw.

De reeks brandstichtingen vond de afgelopen maanden plaats in de omgeving van Beersel, en was voornamelijk gericht tegen voertuigen. Zo ging tijdens de verkiezingscampagne onder meer een bestelwagen in de vlammen op die door Ben Weyts (N-VA) als campagnevoertuig werd gebruikt.

Door een gecoördineerde actie van de politiezones Beersel en Sint-Pieters-Leeuw, konden 3 meerderjarigen en één minderjarige op heterdaad worden betrapt, toen ze op het punt stonden een voertuig in brand te steken te Sint-Pieters-Leeuw.

Het gaat om drie mannen van 21, 21 en 19  jaar en een jongen van 16 jaar, allen uit de nabije omgeving. Ze worden verdacht van 6 brandstichtingen in Beersel, 1 uit Sint-Pieters-Leeuw en  1 uit Halle. Voorlopig ontkennen ze elke betrokkenheid.

De vier werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde. De meerderjarigen worden vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, het parket vraagt hun aanhouding voor opzettelijke brandstichting bij nacht.

De minderjarige wordt voor de jeugdrechter gebracht, het parket vraagt de plaatsing in een gesloten instelling.

Update (25 augustus): De minderjarige verdachte werd door de jeugdrechter geplaatst in een gesloten instelling.

Twee van de drie meerderjarige verdachten werden aangehouden door de onderzoeksrechter.