Hondenpoepzakjes goed ingeburgerd

De lokale politie Sint-Pieters-Leeuw hield vorige week opnieuw een actie hondenpoep. Bij tachtig hondenbaasjes werd  gecontroleerd of ze, bij het uitlaten van de hond, in het bezit waren van een hondenpoepzakje. Dat bleek bij iedereen het geval.

Zes personen kregen wel een verwittiging omdat ze niet in het bezit waren van een reservezakje.

De actie werd één dag bijgewoond door een controleur van het Ministerie van Volksgezondheid ter controle van de registratie (chipping).

Eén hond had geen chip en werd doorverwezen naar een dierenarts, bij drie honden klopten de adresgegevens niet en één hond was niet gekoppeld aan de juiste eigenaar. De verdere afhandeling en controle gebeurt door de controledienst van de Fod Volksgezondheid.

Gas-boete van 60 euro

In vergelijking met voorgaande controles blijkt dat, na diverse oproepen, de hondenbezitters voldoende op de hoogte zijn dat ze in het bezit moeten zijn van een zakje bij het uitlaten van hun hond.

Toch worden nog regelmatig hondendrollen aangetroffen op trottoirs, zodat de politie nogmaals oproept om de hondenpoepzakjes te gebruiken.

Bij vaststelling op heterdaad wordt onmiddellijk een Gas (Gemeentelijke Administratieve Sanctie) van minimum 60 euro opgesteld.