Leerlingen protesteren tegen afzetten directeur IMI

Leerlingen van het hoger middelbaar van het Immaculata Maria Instituut (IMI) in Roosdaal zijn gestart met een Facebook-pagina als protest tegen de beslissing van de inrichtende macht van de school om directeur Jan Denil na 17 jaar terug te zetten naar zijn (oude) functie als godsdienstleraar.

De zaak beroert de school al enkele weken. Denil is directeur af vanaf 1 november, maar hij vecht de beslissing van de inrichtende macht nog aan via juridische weg. Volgens hem gaat het om een beslissing ‘zonder enige aanleiding’.

Volgens de inrichtende macht is de beslissing om Denil af te zetten uit zijn functie als directeur het gevolg van een negatieve evaluatie. De leerlingen, ouders en het lerarenkorps staan achter de directeur en begrijpen niet waarop de negatieve evaluatie zou kunnen gebaseerd zijn.

Ze hebben ook geen weet van klachten over het functioneren van de directeur.

Naast de Facebook-pagina loopt er ook een internetpetitie.

Affiches met ‘Onze wil is Denil’, die de voorbije dagen door leerlingen op school werden opgehangen, werden door de school verwijderd.