Ondergrondse parking Gasthuisstraat wordt openbaar

De ondergrondse parking van de sociale appartementen van Providentia in de Gasthuisstraat wordt vanaf Nieuwjaar overgenomen door de gemeente Asse.

De parking met 45 parkeerplaatsen wordt dan een openbare, betalende parking.

Net als voor de nabijgelegen ondergrondse parking Huinegem zal een extra voordelig tarief gelden: 0,5 euro voor een halve dag, 1 euro voor een ganse dag.

‘Die parking heeft nogal wat last van vandalisme, maar omdat ze niet tot het openbare domein behoort, kan de politie er momenteel geen controles uitvoeren’, zegt schepen van Mobiliteit Yoeri Vastersavendts (Open VLD).

‘Daarom stapte Providentia naar de gemeente met de vraag er een openbare parking van te maken. Voor het parkeeraanbod in ons centrum is het een zeer interessante aanvulling, want overdag staat die parking toch meestal leeg.’

‘De bewoners van de bovenliggende appartementen mogen er sowieso gratis blijven parkeren met een kaart. Als gemeente engageren we ons om camerabewaking en nutsvoorzieningen aan te brengen, plus in te staan voor het onderhoud.’

Bedoeling is dat de parking per 1 januari 2014 openbaar wordt. De uitbating wordt aan de nv Parkeren Asse gegeven, de concessionaris van het betalend parkeren in Asse.

Er is voor de Gasthuisstraat bovendien een nieuw ontwerp in opmaak, waarbij de straat volledig parkeervrij wordt gemaakt. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk