Sociaal restaurant MikstOrant heropent

Het sociaal buurtrestaurant MikstOrant in de Spiegelstraat 21 in Vilvoorde heropent vrijdag 25 oktober na een week van renovatie- en opfrissingswerken.

Vzw Mikst, met het daaraan verbonden restaurant MikstOrant werd vanaf 1 oktober 2013 opgenomen in Groep Intro vzw. Het voorbije jaar is er hard gewerkt rond professionele begeleiding van de doelgroepmedewerkers, rond kwalitatieve werkorganisatie en administratie.

Van 14 tot 18 oktober liep een laatste fase van renovatiewerken en nu volgt een heropeningsweek.

In MikstOrant worden langdurig werkzoekenden en kortgeschoolden gedurende een bepaalde periode tewerkgesteld. Ze worden individueel begeleid om hen te helpen doorstromen naar vast werk in de reguliere sector (horeca, administratie…)

Een instructeur werkt samen met individuele begeleiders om iedere werknemer voldoende te ondersteunen en de kans op doorstroom zo groot mogelijk te maken. Een focus op het verwerven en versterken van de Nederlandse taal, is hierbij onontbeerlijk.

Vernieuwd interieur

Tijdens de heropeningsweek werden de vaste klanten verwend met een gratis aperitief in een vernieuwd interieur. De aangepaste menukaart werd voorgesteld en iedereen kreeg een receptje met een zakje lekkers mee naar huis.

Op de receptie van 25 oktober van 15.30 uur tot 17.30 uur zijn zowel klanten als organisaties welkom.

Het restaurant is elke weekdag open van 11.30 uur tot 14 uur en biedt tevens een traiteurs- en broodjesdienst aan.