Sam Laureys stapt uit gemeenteraad

Gemeenteraadslid Sam Laureys, die vorig jaar als onafhankelijke op de N-VA-lijst werd verkozen met 508 stemmen, stapt uit de Assese gemeenteraad.

Hij liet maandagavond, omdat hij afwezig was, zijn ontslagbrief voorlezen door N-VA-fractieleider Peter Verbiest.

‘Ik moet vaststellen dat ik na een jaar nog steeds niet met volle overgave in de politiek zit, althans niet met dezelfde passie die ik wel aan de dag kan leggen bij bijvoorbeeld de brandweer en de Hopduvel’, klonk het in de brief.

‘Het leek me daarom beter om mijn mandaat af te staan. Er zijn nog voldoende andere manieren waarop ik me nuttig zal blijven maken in de maatschappij.’

Laureys volgt ook een pilotenopleiding die veel van zijn vrije tijd vergt. De N-VA-fractie, maar ook de meerderheid, stelde het ontslag te betreuren, ‘maar zijn keuze te respecteren’.

In de gemeenteraad zal Sam Laureys volgende maand worden opgevolgd door Marie-Berthe Wyns (57) uit Relegem.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...