Herne en Gooik zwaar getroffen door onweer. Rampenplan afgekondigd in Herne.

De gemeentes Herne en Gooik, in Vlaams-Brabant werden gisteren zwaar getroffen door een hevige wolkbreuk. Dit zorgde voor zware wateroverlast. In Herne werd gisteren zelfs de eerste fase van het gemeentelijk rampenplan afgekondigd door wateroverlast. “We hebben een grote wolkbreuk gehad waardoor er in elke deelgemeente woningen en straten onder water zijn gelopen”, vertelt burgemeester Kris Poelaert (CD&V). 

“We verwachten dat het waterniveau in de loop van de avond alleen nog maar zal stijgen, want er zijn nog buien aangekondigd. De gevoelige plaatsen zijn opnieuw getroffen, maar ook op plaatsen waar we normaal gezien nooit waterovelast hebben, staan nu onder water.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland