A MAI leert leerlingen ondernemen

Leerbedrijven hebben een vaste plaats in het onderwijs verworven. Dat is ook zo in Maria Immaculatie in Opwijk. Al is een leerbedrijf in een buso-school niet altijd zo evident. Toch weten ze in het BuSO MAI van aanpakken. Daar wisten ze al voor de vierde keer een leerbedrijfje op te starten. Negen leerlingen uit drie studierichtingen (grootkeuken, logistieke en winkelhulp) kregen de steun van leerkrachten Lut Saerens en Elke Finck om samen het leerbedrijfje A MAI op te starten.

Het leerbedrijf verkoopt chocolade truffels, ambachtelijke confituur, snoep, speculaas en bloemetjes. Andere leerlingen geven handmassages of verkopen verzorgingsproducten. De leerlingen van grootkeuken zorgden voor de hapjes, drankjes én de bediening.

De A MAI winkel is elke vrijdag open van 10 tot 15 uur. Er is ook een standje op het spaghettifestijn van 17 december, op de openklasdag (9 maart). Op bepaalde feestelijke dagen (Sint Valentijn, Pasen, …) is er ook een huis-aan-huis verkoop. Wat de leeronderneming opbrengt wordt geïnvesteerd in een optreden op het einde van het schooljaar en in een schooluistap.