600 Merchtemnaren op Heksentocht KWB (+ foto's)

Er werd zaterdagavond wat afgekrijst in Brussegem. KWB Merchtem hield er haar heksentocht waarbij 600 deelnemers in 12 verschillende groepen op pad trokken. De tocht stelde dit jaar de 25 jaar samenwerking met Chiheru de Jos, een dorpje in de Roemeense regio TranssylvaniĂ«, in de kijker. En wie TranssylvaniĂ« zegt, denkt ‘Dracula’. Dracula was dan ook prominent aanwezig bij de start en op de verschillende haltes van de tocht.

Vertrekpunt was de gemeentelijke feestzaal in Brussegem. Daar werden de deelnemers verwelkomd door Graaf Dracula en kregen ze een filmpje te zien waarin hen onder meer werd gezegd dat zij, door het eten van gummi beertjes, besmet waren met het Draculavirus. Na deze onprettige mededeling trokken zij, onder begeleiding van een gids, het bos in om er geconfronteerd te worden met spoken, heksen, zombies en nog veel meer ongure types.

Anderhalf uur later ongeveer kwam de eerste groep weer aan in Brussegem. Zij en de andere groepen werden er vergast op een optreden met een groepje dat Balkanmuziek speelde. Tijd om na te praten over de verschrikkingen onderweg en om een pintje te drinken.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk