Verzet tegen verkaveling Rubensveld houdt aan

De buurtbewoners, verenigd in het comitĂ© De Verenigde Straten, blijven zich verzetten tegen de (afgeslankte) versie van de verkaveling in het Rubensveld. De projectontwikkelaar had zijn plannen ingeperkt van 129 woningen naar 116 en diende hiervoor een bouwaanvraag in. Maar het comitĂ© wil helemaal geen verkaveling en diende een bezwaarschrift van niet minder dan vijftig pagina’s in.

Het comitĂ© verzet zich tegen de verstedelijking van Opwijk. “De bevolking van Opwijk is de laatste tien jaar met 17% gestegen, waar het Vlaamse gemiddelde op 7% ligt,” weet Guido De Visscher van het comitĂ© Verenigde Straten. “Deze groei heeft alles te maken met inwijkelingen die naar Opwijk komen wonen”.

Schepen Inez De Coninck (N-VA) verklaart in een interview met Het Laatste Nieuws dat ook het schepencollege, gezien de beleidsverklaring van vier jaar geleden, maar een lauwe minnaar is van het project. Zij wil echter de resultaten van het openbaar onderzoek afwachten. Maar, zo zegt schepen De Coninck, “persoonlijk vrees ik voor een jarenlange procedureslag”. Zij wijst naar het vorige schepencollege dat volgens haar verantwoordelijk is voor de groei van de bouwwoede in Opwijk.