200 woongelegenheden op Vanbreuze site

Het is al een tijdje duidelijk: ‘het voddenfabriek’ Vanbreuze verlaat zijn vertrouwde stek tussen het station en de Fabriekstraat in het centrum van Opwijk. Vanbreuze – gespecialiseerd in recuperatie en recyclage van textiel – trekt naar een bedrijventerrein in Erembodegem. De site in Opwijk zou al verkocht zijn aan een projectontwikkelaar.

Die projectontwikkelaar wil er een belangrijk woongebied van maken. Er is sprake van 200 woongelegenheden waaronder assistentiewoningen en sociale woningen. Het bedrijfsterrein zou in drie stukken gesplitst worden. Langs de Fabriekstraat komt er woongelegenheid evenals op het stuk het dichtst bij het station. Het middenste stuk zou voor parkeergelegenheid moeten zorgen.

Vanbreuze is langer dan een eeuw actief in Opwijk. In het RUP (ruimtelijk uitvoerings plan) kreeg de zone de nabestemming ‘woongebied’ wat betekent dat na de stopzetting van de activiteiten in Opwijk, de hele site in het woongebied komt te liggen en er dus woongelegenheden kunnen gebouwd worden.