Eliane moet Spechteshof verlaten

Schrik maar niet lezer, er hangt geen Grieks drama in de lucht. Eliane Laurent, uitbaatster van het cafetaria van het Spechteshof, betrekt een appartement boven de bureaus van de dienst ‘kiltier’ in het Spechteshof. Maar ze woont er al een tijdje niet meer alleen. Ze kreeg het gezelschap van duizenden ‘diefkevers’, een keversoort die het gemunt heeft op warme, vochtige plekken en verzot is op textiel en leder.

‘De beestjes zien eruit als kleine spinnekoppen,’ zegt Eliane, ‘en ze zitten overal’. Eliane verwittigde de gemeente die op haar beurt Rentokil inschakelde. ‘Om de kever ten gronde te kunnen bestrijden moeten de houten muurpanelen verwijderd worden’ was het verdict van Rentokil.

Eliane moet dus noodgedwongen haar appartementje op het Spechteshof verlaten. De gemeente zal haar elders onderbrengen. Dat zou vrij snel moeten gebeuren zodat Rentokil het ongedierte te lijf kan gaan. Wanneer Eliane haar woonst op Spechteshof opnieuw zal betrekken, blijft voorlopig in het ongewisse. Uiteraard blijft zij wel het cafetaria uitbaten. Morgen kan u trouwens een bericht lezen over ‘Moindag op Spechtes’, een zomer lang programma van concerten op het Spechteshof.