Sint-Paulus heeft zijn paard al geroskamd

Sinte Palis is klaar om zondag (28 juni) zijn jaarlijkse processie doorheen het schone dorp van Opwijk te houden. Al voor de 113de keer trekt de vrome, bonte stoet vanaf 15 uur door de straten van het centrum. In de loop der jaren is de processie uitgegroeid tot een hoogtepunt in het kerkelijk jaar en een feestelijke opener van de kermisweek.

En elk jaar wordt er ook elk jaar wat gesleuteld om de processie fris en levendig te houden. Dat een aantal praalwagens een opfrissing hebben gekregen, kon u hier al lezen. Maar ook de apotheose is aangepast. Op de Singel zullen een aantal groepen (waaronder de Lebbeekse Kunstdansgroep Incar) een demonstratie van hun kunnen geven vooraleer deken Leenkneght de slotzegening houdt.

Gastparochie is deze keer de buurparochie van Onze-Lieve-Vrouw uit Lebbeke. Zij vaardigen verschillende groepen af naar de paardenprocessie, in het totaal 36 extra deelnemers bovenop de 1200 figuranten en 300 ruiters.

De website rond het processiegebeuren is te raadplegen op www.paardenprocessie.be.