Ninove huldigt zijn sportkampioenen

In de cafetaria van de stedelijke sporthal ’t Sportstekske vond op vrijdag 19 juni de huldiging plaats van de Ninoofse sportkampioenen en kampioenenploegen.

De individuele kampioenen komen uit de gevechtssporten : Maxim Marginet (karatesport), Lana De Nil (karatesport) en Bilal Laggoune (bossport).

Maxim Marginet uit Meerbeke begon op 6-jarige leeftijd met de karatesport. Zijn eerste wedstrijd was meteen goed voor zilver in kata en brons in kumite. Dit jaar werden zijn harde trainingen bij drie verschillende clubs en sensei’s beloond. Als lid van karateclub Groot-Bijgaarden nam hij deel aan de Belgische karatekampioenschappen 2015 in Namen. Hij behaalde goud in de twee disciplines : kata en kumite bij de miniemen.

Lana De Nil is 13 en lid van karateclub Kachi. Vorig jaar werd de club uitgenodigd om deel te nemen aan de Europese kampioenschappen WJKA. Lana is al tweemaal wereldkampioen geworden bij deze federatie en kon nu Europees kampioen worden, wat ze ook deed. Lana zit momenteel bij de eliteploeg beloften van Vlaanderen en zal dit jaar meer en meer deelnemen aan buitenlandse tornooien. Zo kan ze haar punten behalen om aan de echte Europese en wereldkampioenschappen WKF deel te nemen waar ze in het strijdperk treedt met de top van de karatewereld.

Bokser Bilal Laggoune (22), verontschuldigd op de huldiging, zette in het Kroatische Split een grote stap vooruit in zijn profcarrière. De Ninovieter bokste er voor de EBU-EU-titel in het cruisergewicht tegen de titelverdediger Stjepan Vugdelija (29), won op punten en werd verdiend Europees kampioen.

Bij de ploegsporten werd de fanionploeg van KVK Ninove gehuldigd.

Het elftal dwong promotie af naar vierde klasse. Trainer Alain Merckx heeft samen met zijn staf en de spelers woord gehouden. Bij de spelersvoorstelling had hij de gedurfde uitspraak gedaan, dat minstens het spelen van de eindronde opnieuw een doel moest zijn. Het werd een schitterend seizoen : de eerste en tweede periode behaalde KVK telkens 20 punten, de derde periode 22 punten. Een totaal van 62 punten, met als resultaat de tweede plaats in het eindklassement. De beslissende match in de eindronde werd gespeeld in een heen- en terugwedstrijd tegen Maldegem. De 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd werd in de thuiswedstrijd omgezet in een 2-0 overwinning. Ondertussen is de doelstelling voor volgend seizoen al gekend :  de linkerkolom halen in de rangschikking zodat degradatiezorgen kunnen vermeden worden.

Topartikels editie Ninove-Dender