Poëzie snuiven in de Vrije Basisschool Aspelare

Met Gedichtendag gaat jaarlijks op de laatste donderdag van januari de Poëzieweek van start. Op vrijdag 29 januari 2016 kon je in de vrije basisschool van Aspelare de sfeer van poëzie bijna letterlijk opsnuiven.

De ganse week hadden de kinderen en leerkrachten van het derde, vierde, vijfde en zesde leerjaar in de klas al gewerkt rond gedichten. De creativiteit van de leerlingen bleek onuitputtelijk. Het werden soms leuke, droevige, korte, lange of aangrijpende gedichten waarin het thema van Gedichtendag “herinneringen” duidelijk aan bod kwam.

Als afsluiter van de week kregen ze een echte dichter op bezoek: Marc Van Der Meeren, die begeleid werd door muzikant Antoine De Wael. De kinderen konden luisteren naar hun eigen gemaakte gedichten, maar ook naar die van Marc zelf. Hij bracht gedichten uit de dichtbundel “Klaprozen sterven niet” en “Zwart wit” aangevuld met gedichten die aansluiten bij de leefwereld van de kinderen en het thema van Gedichtendag.

Topartikels editie Ninove-Dender