Pakkend afscheid van directeur Alfons De Kegel

Het schoolbestuur, ouders, personeel en leerlingen van de Vrije Basisschool Aspelare namen op een passende wijze afscheid van hun directeur Alfons De Kegel.

Na een loopbaan van 40 jaar waarvan 25 jaar als directeur van de school, gaat hij met pensioen. Bert De Taeye volgt hem op. Op donderdagnamiddag 26 juni werd voor hem een verrassingsfeest georganiseerd waar nogal wat traantjes vloeiden.

‘Door zijn eenvoud, jovialiteit en groot hart voor kinderen, die hij allemaal bij naam kent, werd hij een zeer graag geziene persoonlijkheid. Iedereen in de omgeving kent wel die vriendelijke directeur die uren met het schoolbusje rondreed’, vertelt zorgcoördinator Lieve Torrekens.

‘Door zijn gedrevenheid slaagde hij  er in om samen met het schoolbestuur de oude school uit te bouwen tot een prachtige nieuwbouw. Met een groot hart en een luisterend oor voor iedereen probeerde hij een open school te creëren. Een plekje waar iedereen zich thuis voelt. De deur van onze school zal altijd voor hem openstaan.’   

 

Topartikels editie Ninove-Dender