Katia Segers ruilt schepenambt voor Senaat

Pasverkozen Vlaams volksvertegenwoordiger Katia Segers (SP.A) legt in Liedekerke haar schepenambt neer. De SP.A draagt Segers voor als een van de vier deelstaatsenatoren waarop de partij recht heeft.

Ze mag er samen met Ingrid Lieten, Bart Van Malderen en Güler Turan en gecoöpteerd senator Bert Anciaux, deelnemen aan de aan de federale besluitvorming in de vernieuwde deelstatensenaat. Het gaat om een onbezoldigd mandaat.

Omwille van de scheiding der machten is het mandaat als deelstaatsenator echter niet verenigbaar met een uitvoerend lokaal mandaat. Daarom legt Katia Segers haar mandaat als schepen in Liedekerke met onmiddellijke ingang neer. Ze blijft wel in de gemeenteraad.

Segers was schepen in Liedekerke sinds begin 2012. Sinds 2013 was ze verantwoordelijk voor Cultuur en Communicatie. Op 25 mei werd ze met 7.169 voorkeurstemmen verkozen als Vlaams volksvertegenwoordiger.

‘Het is met gemengde gevoelens, want ik deed mijn schepenambt ontzettend graag. Anderzijds ben ik verwachtingsvol om in de senaat mee te reflecteren over de toekomst van België’, aldus Segers.

De SP.A moet nog beslissen wie haar in het schepencollege van Liedekerke opvolgt. Dat zal gebeuren op 18 augustus door de Algemene Vergadering van de SP.A Liedekerke.

Er komen slechts twee mensen in aanmerking: Willy Rossignol of Hans Eylenbosch. Rossignol haalde meer stemmen, maar hij ging in 2011 met pensioen.