Invoering parkeerbeleid Ninove maand uitgesteld

De invoering van het nieuwe parkeerbeleid in Ninove wordt met een maand uitgesteld. Het parkeerbedrijf zal in de praktijk enkel retributies uitschrijven voor de bestaande betalende en blauwe zones, niet in de bijkomende betalende en blauwe zones.

De uitreiking van bewonerskaarten verliep na de bekendmaking van het nieuwe beleid ronduit chaotisch. Schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel erkende op de gemeenteraad van donderdag 24 april dat dit deels te maken had¬† met het feit dat bewoners onvoldoende ge√Įnformeerd waren over de modaliteiten bij de¬† aanvraag van een bewonerskaart.¬†

Dit had beperkt kunnen blijven tot een ongemak voor de aanvragers, maar de  Parking Shop van het parkeerbedrijf bleek daarenboven onvoldoende bemand en voorbereid om de toevloed aan aanvragen te kunnen behandelen.

De N-VA-fractie vroeg een uitstel van de invoering van het nieuwe parkeerbeleid voor onbepaalde tijd. Het stadsbestuur wou deels tegemoet komen aan die vraag en stelt de implementatie van het beleid in de nieuwe betalende en blauwe zones met een maand uit.

Extra maand voor bewonerskaart

‚ÄėWe willen zo kort voor de startdatum niet het risico lopen dat de problemen in de Parking Shop blijven aanhouden en hebben besloten de invoering van de nieuwe regeling in de nieuwe betalende en blauwe zones met een maand uit te stellen,‚Äô vertelt schepen van Mobiliteit Wouter Vande Winkel. Bewoners krijgen dus nog een maand de tijd om een bewonerskaart aan te schaffen.

 Het bestuur zag het echter niet zitten om de invoering voor onbepaalde tijd uit te stellen. Op korte termijn komt er immers een betaalbare abonnementsformule voor wie in centrum Ninove werkt, maar daarvoor moeten in juni tellingen gebeuren van het aantal beschikbare parkeerplaatsen op de parkings op wandelafstand van het centrum.

Om de uitreiking van bewonerskaarten vlotter te laten verlopen, is er sinds woensdag ook de mogelijkheid om ze online (via de link www.parkeren.be/parkingshop) aan te vragen.

Topartikels editie Ninove-Dender