Eerste eigen EP voor eigenzinnige Stien

Stien Bovijn (19) uit Mollem stelt zaterdagavond in ’t Smiske in Asse haar eerste EP voor met zes liedjes. Na twee radiohitjes, die vlot door Radio 2 en MNM werden opgepikt, is ‘Jerry’ het eerste tastbare muziekschijfje van eigenzinnige Stien.

Als u de laatste maanden regelmatig luisterde naar Radio 2 of MNM, dan is de kans groot dat u al vaker het vrolijke ‘Until The Morning Light’ hoorde passeren. Ook via Spotify werd het liedje al ruim 20.000 keer beluisterd.

Het is na ‘Slow Down’, dat vorig jaar verscheen, het tweede radiohitje voor de Mollemse zangeres. Op zich niet slecht voor iemand die alles in eigen beheer doet, zonder enige steun van een platenfirma of pr-machine.

‘Ik ben wat bang om me te binden aan contracten’, vertelt Stien. ‘Ik heb het geluk dat mijn familie mij door en door steunt. Papa regelt het zakelijke, mama is mijn psychologische steun en mijn broer Dries is grafisch sterk. Er zit geen groot plan achter. Ik durf wel te dromen, maar ik houd ze liever klein.’

‘Ik sta wat huiverig tegenover die hele muziekindustrie. Ik wil me niet als een product of een popster zien, maar gewaardeerd worden voor mijn eigen ding. Ik bekijk het van dag tot dag. Twee jaar geleden had ik nooit gedacht dat de radio mijn liedjes zou spelen. Radio zie ik nu als een leuke springplank. Wie weet wat de volgende jaren brengen?’

Vingers te klein

Een belangrijke schakel in Stien’s muzikale ontwikkeling is ook Assenaar Dirk Miers, producer en eigenaar van de professionele opnamestudio ‘destudio’ in Asse-Krokegem.

‘Enkele vriendinnen deden me een opnamesessie in zijn studio cadeau. Op dat moment had ik niet meer dan mijn stem en mijn begeleiding op ukelele. Gitaar wilde me nooit lukken, mijn vingers zijn te klein. Dirk vond mijn liedjes iets hebben en stelde hier en daar wat aanpassingen voor. Er is langzaam een toffe vertrouwensband gegroeid. Dirk heeft ‘Until The Morning Light’ met al zijn ervaring radiowaardig gemaakt, maar wel op een manier dat ik er honderd procent blijf achterstaan.’

Prille Stien

Momenteel volgt Stien een projectjaar ‘songwriting’ aan de Gentse muziekacademie, in de hoop volgend schooljaar te worden toegelaten tot de pop- en rockschool (PXL) in Hasselt. ‘Ik wilde er vorig jaar al naartoe, maar ik kon nog geen noten lezen en dus viel ik net uit de boot.’

Haar eerste EP bevat zes liedjes. ‘Het zijn de liedjes die ik al langer breng. Deze EP zie ik als een afsluiter van de ‘prille Stien’. Mijn nieuwere liedjes componeer ik aan de piano. Ik heb er al acht nieuwe liggen, sommige helemaal af en andere half af. Het lijkt me leuk om in de toekomst ook te componeren voor andere artiesten.’

Stien Bovijn, met in het voorprogramma Louis De Roo, stelt haar EP zaterdag 26 april om 20 uur voor in ’t Smiske, Gemeenteplein in Asse.

Stien Bovijn

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk