Hospitaalkerk wordt pop-up kunstencentrum

Vanaf vandaag wordt de Hospitaalkerk van Ninove ingenomen door het beeldend werk van jonge kunstenaars. Voortbouwend op het concept van KRASJ, het tentoonstellingsparkoers actuele kunst in 2012 dat dit najaar een tweede editie krijgt, organiseert de stad twee tijdelijke tentoonstellingen. Curator Ilse Roosens, een jonge kunsthistorica uit Meerbeke, zorgt voor de artistieke invulling.

Voor de eerste tentoonstelling van 29 maart tot en met 27 april 2014 nodigde Ilse Roosens drie kunstenaars uit die reflecteren over onze manier van kijken.

Penny Andrea plaatst de bezoeker in een bijna voyeuristische setting waarin hij getuige wordt van een privĂ©aangelegenheid van de kunstenares. In de video Proud To Present ‘Out of The Past’ (2012) is in de reflectie van een laptopscherm te zien hoe Penny Andrea haar favoriete film bekijkt.

Het aspect van reflectie komt ook terug in het werk van Annelien Vermeir. In haar tekeningen botst u op de naĂŻviteit van de internetgebruiker.

In de documentaire Textures (2012) van Nicolas Keppens is er een gelijkaardige bekommernis om de menselijke blik. Onze samenleving is heel erg gericht op het visuele en dat wordt zeer duidelijk in dit werk over mensen met een visuele handicap.

De tentoonstelling ‘Reflecties’, met werk van Penny Andrea, Annelien Vermeir en Nicolas Keppens, kunt u bezoeken tot en met 27 april in de Hospitaalkerk, Burchtstraat 44 in Ninove. Openingsuren: zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur. Meer info: www.hospitaalkerk.be.

Topartikels editie Ninove-Dender