Dr. Hemerijcxcomité, een voorbeeld van belangeloos engagement

Het Dr. Hemerijcxcomité, reeds 48 jaar actief in Ninove, mocht ook dit jaar rekenen op de inzet van zeer veel vrijwilligers, zowel enthousiaste jongeren als  gedreven ouderen. Zij trokken belangeloos van huis tot huis om briefomslagen en stiften aan te bieden.

‚ÄėOok de scholen deden weer flink mee. Zo‚Äôn 4000 leerlingen zagen de campagnefilm over¬† de lepra- en tbc- bestrijding in Zuid-India¬† door Dr. Santhos, opvolger van Dr. Hemerijckx‚Äô, vertelt Steven Dobbelaere, namens het Dr. Hemerijcxcomit√©.

’Velen waren erdoor ontroerd. Alvast verkochten zij massaal stiften. Ook aan de grootwarenhuizen werden een recordaantal stiften verkocht en in sommige kerken van ons dekenaat  werd de kans geboden om een duit in het zakje te doen. Het resultaat van al deze inspanningen in gans Groot-Ninove overtreft onze stoutste verwachtingen.’

De totale opbrengst van het Damiaanweekend 2014 bedraagt  41.475,49 euro. Hiermee kunnen 1.036 melaatsen en tbc-lijders worden genezen en weer hoop gegeven worden op een betere toekomst.

Met de stortingen die nog binnenlopen, hoopt het Dr. Hemerijcxcomit√© de ¬†historische drempel van 60.000 euro¬† te bereiken, wat 1.500 genezen melaatsen en tbc-pati√ęnten zou betekenen.

Het comité wenst langs deze weg alle vrijwillige medewerkers te danken voor hun volgehouden inzet en alle Ninovieters die met een warm hart de werking hebben gesteund.

Topartikels editie Ninove-Dender