Ondergrondse cannabisplantages opgerold in Merchtem en Opwijk

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vier mannen Рtwee uit Opwijk, een uit Merchtem en iemand uit Dendermonde Рaangehouden voor het installeren en exploiteren van cannabisplantages en handel in cannabis.

Op 20 en 24 november werden verschillende huiszoekingen verricht in het kader van een onderzoek naar cannabisplantages en handel in cannabis, in het kader van een vereniging.

‘Het onderzoek werd in juni opgestart’, zegt¬†Carol Vercarre, substituut-procureur des Konings en woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

‘Er werd een ondergrondse plantage onder een boerderij in Merchtem aangetroffen, een ondergrondse plantage onder een tuinhuis in Opwijk, en een plantage in een loods in Buggenhout.’

‘In totaal werd ongeveer acht kilo marihuana in beslag genomen. Er werden drie personen op 20 november gearresteerd en door de onderzoeksrechter allen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Vandaag (maandag) werden er twee personen gearresteerd, waarvan de onderzoeksrechter er één onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst.

De aangehouden verdachten zijn twee mannen uit Opwijk, een man uit Merchtem en een man uit Dendermonde.