1.000 kinderen heten Sinterklaas welkom

Aan de Steenkaai hebben zaterdag ruim 1.000 kinderen en hun ouders de Sint verwelkomd in Vilvoorde. De goedheilig man was op zijn ‘pakjesboot’ vergezeld van verschillende zwarte pieten die kwistig met snoep in het rond gooiden.

Ook de winnaars van de tekenwedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door de stad mochten mee op de boot. De Sint nam zijn tijd om zoveel mogelijk kinderen een handje te geven en kreeg zelf ook heel wat tekeningen en cadeautjes.

‘Ik ben heel braaf geweest’, klonk het uit menig kindermondje op de voor de hand liggende vraag. Met paard en kar trok de kindervriend vervolgens naar het stadhuis van Vilvoorde waar de Sint alle brave kinderen ontving en een cadeautje gaf.

Na de middag volgde nog een doortocht door het winkelcentrum van Vilvoorde.

Volgens schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn (Sp.a) was het een van de drukst bijgewoonde Sinterklaasintredes van de laatste jaren. Het prachtige herfstweer had daar ook ongetwijfeld iets mee te maken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise