Bestuurder raast bij achtervolging door politie over voetpad: wegpiraat krijgt proces-verbaal voor liefst 26 inbreuken

Een proces-verbaal met liefst 26 inbreuken op de wegcode. Dat is het hallucinante bilan van een achtervolging van een wegpiraat door de politie van de zone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise).

Een van de politieploegen kreeg ‘een’ hit via een vaste ANPR-paal omdat de vermoedelijke bestuurder reed tijdens een verval van zijn rijbewijs. Hij moest nog herstelexamens afleggen.

De ploeg kruiste op een gegeven moment het desbetreffende voertuig maar nog voor de agenten het voertuig konden intercepteren, reed de bestuurder de A12 richting Brussel op. “Onze ploeg zette de achtervolging in en kwam, met gebruik van zwaailicht en sirene, naast het vluchtende voertuig rijden”, klinkt het bij de politiezone. “Eén van de agenten gaf de bestuurder een teken om te volgen. Aanvankelijk gehoorzaamde de bestuurder maar even verderop haalde hij onze agenten weer in.” Hierop kreeg de man opnieuw een volgteken. “Toen de agenten hem vervolgens op de afrit Wemmel van de Ring wilden halen, versnelde hij plots en reed aan zeer hoge snelheid verder op de R0 waarbij hij begon te zwalpen tussen andere voertuigen. Het voertuig nam uiteindelijk afrit Jette en vervolgde zijn weg aan hoge snelheid richting Brussel. Hierbij reed hij bijna een voetganger aan die aan het oversteken was.”

De bestuurder reed zich vervolgens klem in een file aan een rood licht, maar besliste om via het voetpad toch voorbij het rode licht te rijden. “Hierbij werden snelheden gehaald van minstens 90km/u gehaald waar maar 50 is toegelaten. Aan de volgende rode verkeerslichten reed hij het kruispunt over aan ongeveer 80 km/u. Enkele straten verder miste de bestuurder met zijn voertuig de bocht en botste tegen een geparkeerde wagen aan. De man zette daarop te voet de vlucht verder.”

Omwille van de gevaarlijke situatie en de verkeershinder ter plaatse, werd door de agenten beslist om de achtervolging af te breken. “De bestuurder werd echter wel herkend. Er werd een proces-verbaal opgesteld met maar liefst 26 inbreuken op de wegcode. Het voertuig, waar de vrouw van de bestuurder eigenaar van is, werd getakeld op bevel van het parket”, aldus nog de politie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise