Poolse vrouwen aangereden in Merchtem, aanrijder meldt zich (update)

In de Breestraeten, ter hoogte van het huisnummer 256, in Merchtem werd zondagmorgen om 4.42 uur twee Poolse vrouwen aangereden. De dader pleegde vluchtmisdrijf, maar meldde zich zondagmiddag zelf bij de politie. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde.

De vrouwen zijn 19 en 27 jaar oud. Ze hebben geen vast adres in België. De vrouw van 19, K.A., werd zwaar gewond afgevoerd naar het UZ van Jette. Zij verkeert in levensgevaar.

De vrouw van 27 jaar, R.J., raakte lichtgewond, maar was in shock. Beiden reden met de fiets en er stond een vrij zware mist.

Een getuige hoorde een klop en zag een auto stoppen om daarna opnieuw verder te rijden.

Zondag kort na de middag bood de verdachte van de feiten zich spontaan aan bij de politie. Het gaat om een man van 21 jaar uit Merchtem.  Hij reed via de Breestraeten naar huis.  Op aangeven van zijn moeder zette hij de stap naar de politie.

Over de concrete omstandigheden van het ongeval moet het verdere onderzoek meer duidelijkheid verschaffen. Het is nog wachten op de verhoren van de slachtoffers, op de besluiten van de deskundige en op het verhoor van de verdachte zelf.

De aanrijder werd zondagavond verhoord door de politie en maandag ter beschikking gesteld van het parket met oog op voorleiding voor de onderzoeksrechter.

Zijn wagen werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Update (maandag 8 september):

De 21-jarige bestuurder uit Merchtem werd maandagvoormiddag voor de onderzoeksrechter geleid wegens onopzettelijke slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf. De onderzoeksrechter plaatste hem onder aanhoudingsmandaat.

De verdachte heeft de feiten bekend. Op het ogenblik van de aanrijding zou er sprake zijn geweest van mistvorming waardoor hij de twee fietssters niet zou hebben gezien. Na de aanrijding is hij in paniek geslagen en heeft hij de vlucht genomen.

De toestand van het 19-jarige slachtoffer is nog steeds kritiek.