Sportnieuws : Boka United zet zegereeks verder.

FCV Dender is het seizoen met een 4/12 teleurstellend gestart en ook tegen Gent-Zeehaven kwam daar weinig verandering in. Na 25 minuten was Dender op achtervolgen aangewezen nadat Platel een corner binnen knikte. De bezoekers hadden geen antwoord op de snelle aanvalsgolven en een doelpunt van Vandelainotte telde Dender helemaal uit. Vanop de stip velde D’Haeseleer doelman Santos Pravos een derde keer.

Wolvertem stuurde Waterloo zonder punten huiswaarts. Beide ploegen gingen met een 0-0 rusten maar na de rust scoorde Christiaens van op de stip en Baudewijns besliste even later de match.

Na een verdiend gelijkspel tegen Eppegem verleden week, won FC Merchtem afgelopen zaterdag met 1-0 van BX Brussels. De bezoekers vormden een stevig geheel maar na een afgeweken vrije schop van Ganseman verdween de bal voorbij de doelman. Knappe start voor de promovendus. KFC Strombeek is er niet in geslaagd om de bolwassing van verleden week uit te wissen. Tegen Betekom kwam het op 1-0 via Archambeau en op 2-1 via Logeot maar na rood voor Haelterman incasseerde het nog drie doelpunten in een kwartier tijd. Opnieuw zwaar verlies voor een getalenteerde kern. VK Liedekerke pakte een punt op het veld van Halle. In een aangenaam kijkstuk werd het 1-1 met een doelpunt van Steve De Saegher.

Borght pakt 6/6

Ook in tweede provinciale C kent FC Borght een uitstekende start. Op het veld van Beersel-Drogenbos maakte Stijn Deriemaeker een 1-0 achterstand goed en Gerwin Vandeneynde bracht de 1-2 eindstand op het bord. Boka United won met 1-2 van Herne. Rongere opende de score maar Djibril bracht de thuisploeg langszij. Na een fout op Van Herreweghe bezegelde Cassenaer van op de stip het lot van Herne. Yves Buelinckx bewees gisteren dat hij het scoren nog niet verleerd is. Na vier minuten schoot hij Leeuw op voorsprong maar Ponnet bracht Asse-Zellik gelijk. Op het uur zorgde Timmermans voor de 1-2 en een minuut later legde Buelinckx de match in zijn definitieve plooi.

Zaterdagavond was Eendracht Hekelgem met 2-1 te sterk voor KFC Meise. De Bolle scoorde beide doelpunten en stuurde Meise zonder punten naar huis. Beigem had geen moeite met Malderen en won makkelijk met 2-6.  Mollem kreeg in eigen huis vijf doelpunten om de oren van Ritterklub.

In vierde won Peizegem met 0-1 van Dilbeek dankzij een pegel van Vleminck

Topartikels bij Goeiedag.be