VIDEO: Dirk De Reuse biedt 4.000 euro op Zotskap Teralfene

Boekhouder Dirk De Reuse uit Teralfene mag zich een jaar lang de eigenaar noemen van de Zotskap van Teralfene, het intussen legendarische keramische beeld van Patrick Van Craenenbroeck dat de plaatselijke fanfare Sint-Cecilia al 26 jaar na elkaar veilt.

De Reuse telde 4.000 euro neer, wat een evenaring is van het absolute recordbedrag van Tim Herzeel twee jaar geleden op tafel legde.

Er waren dit jaar meerdere bieders op het beeld, maar toen het bedrag boven de 3.300 euro ging beperkte de veiling, zoals steeds onder leiding van fanfarevoorzitter Marc Geeraerts, zich tot een tweestrijd tussen De Reuse en Erwin Couck, schoonzoon van de in Teralfene beter gekende Dolf Van Gijseghem.

Bij 3.750 euro vond De Reuse het genoeg en bracht het bod ineens op 4.000 euro, meteen ook het eindbod.

‘Het was ook mijn finaal bod, want ik had mijn budget vooraf op 4.000 euro vastgelegd’, zegt De Reuse, in Teralfene al vele jaren een van de sterkhouders in het bestuur van de voetbalclub Leeuwkens Teralfene.

‘Het is ook pas de eerste keer dat ik echt deelnam aan de veiling.’