Opnieuw drieste overval op Peizegemse frituuruitbater

In Peizegem is de uitbater van de frituur De Blokhut zondagavond opnieuw het slachtoffer geworden van een stoutmoedige overval.

Dit keer werd echter niet de frituur zelf geviseerd, maar zijn appartement in de Nieuwbaan.

De frituuruitbater bracht om 21 uur de dagopbrengst naar zijn appartement, in de buurt van het frituur. Hij ging terug naar de frituur, zijn echtgenote bleef thuis.

Rond 22.30 uur werd aan de deur gebeld. De vrouw dacht dat het haar man was en opende de deur vanop afstand. Ze opende ook de deur van het appartement en werd geconfronteerd met  twee mannen die de trap opliepen. Ze waren gemaskerd met bivakmutsen.

Nog voor de vrouw kon reageren duwden ze haar naar binnen, grepen haar vast en riepen dat ze ‘geld’ moeten hebben. De vrouw antwoordde dat ze geen geld in huis had.

De tweede dader hield plots een voorwerp tegen de wang van slachtoffer, vermoedelijk een stroomstootwapen. Ze kreeg verschillende klappen in het aangezicht.  Er is geld gestolen.

Het onderzoek is nog volop aan de gang.

De frituur van Eugène Verhaegen werd in mei en december vorig jaar al twee keer overvallen. Dat gebeurde telkens op zondagavond rond sluitingstijd, waarbij ook telkens een stroomstootwapen werd gebruikt.